Nyhet

Vi söker kollegor.

Wikmans El grundades 1943 och är idag ca 35 medarbetare. Vi är ett nytänkande familjärt företag som bjuder på det lilla extra och alltid garanterad kvalité till kunden. På vårt schema står allt från servicejobb åt privatpersoner och bostadsrättsföreningar till stora entreprenader. Lägg till tjänster som data & fiber, kabel-TV, ljud & bild så får du en mer komplett bild över vad vi pysslar med. Vi deltar i hela byggprocessen med ansvar för el-, och inbrottslarmsprojektering tillsammans med beställaren. Nöjda kunder är allas ansvar, inte bara en fråga för några få.

Just nu söker vi:

– en elservice-elektriker

Vi ser att du har tidigare erfarenhet från branschen samt är en engagerad, kostnadsmedveten och självgående medarbetare. B-körkort krävs. God kommunikation externt och internt mellan våra montörer, projektledare och all annan kontorspersonal är en självklarhet hos oss.

Vill du vara med? Maila in din ansökan och märk med tjänsten du söker till:

minna.ramsell@wikmansel.se

Urval sker löpande.

Ser fram emot din ansökan!

På plats i nya lokaler.

Efter många timmars slit och släp är vi äntligen på plats i de nya lokalerna, och timmarna har verkligen inte varit förgäves.

Nu sitter vi i fina, ljusa och sköna utrymmen och ni hittar oss numera på Hovstallängen Nöden 21.

Välkommen förbi för den nyfikne!

/Wikmans-familjen

Snart flyttar vi.

Just nu sitter vi bland flyttkartonger och allmänt kaos. Men strax står våra nya, fina och renoverade lokaler färdiga. En fastighet som delvis drivs på solenergi.

Från och med 1 oktober hittar ni oss på Hovstallängen Nöden 21.

Hovstallängen Nöden 21
755 98 Uppsala

Varmt välkommen förbi!

Nya projekt.

Wikmans har fått förtroende från VT Construction att utföra elarbeten när Kv. Lågberget i Eriksberg gör en totalrenovering i sina 270 st lägenheter. Start mitten på oktober. Tack för förtroendet!

Vi får även fortsatt förtroende ute på Vaksala-Eke efter att hus G nu står klart. Ytterligare en hyresgäst ska in och Wikmans ska utföra alla elinstallationer där.

Vi växer.

Wikmans El grundades 1943 och är idag 40 medarbetare. Vi är ett nytänkande familjärt företag som bjuder på det lilla extra och alltid garanterad kvalité till kunden. På vårt schema står allt från servicejobb åt privatpersoner och bostadsrättsföreningar till stora entreprenader. Lägg till tjänster som data & fiber, kabel-TV, ljud & bild så får du en mer komplett bild över vad vi pysslar med. Vi deltar i hela byggprocessen med ansvar för el-, brandlarm- och inbrottslarmprojektering (certifierad anläggarfirma för brandlarm enligt SBF 110:6) tillsammans med beställaren. Nöjda kunder är allas ansvar, inte bara en fråga för några få.

Just nu söker vi:

– en entreprenadelektriker
– en ledande montör

Vi ser att du har tidigare erfarenhet från branschen samt är en engagerad, kostnadsmedveten och självgående medarbetare. B-körkort krävs. God kommunikation externt och internt mellan våra montörer, projektledare och all annan kontorspersonal är en självklarhet hos oss.

Vill du vara med? Maila in din ansökan och märk med tjänsten du söker till jens.johansson@wikmansel.se snarast. Urval sker löpande.

Hejdå-huset-knappen

Har du glömt spisen på?
Släckte du alla lampor innan du gick?
Stängde du av kaffebryggaren och strykjärnet?

I ett smart hem behöver du inte oroa dig för om något fortfarande är påslaget när du lämnat ditt hem. Idag har tekniken utvecklats så att du kan ha en hejdå-huset-knapp för att slippa fundera över oväntade utgifter eller olyckor. Tekniken bakom knappen är så smart att den till exempel kan släcka bara vissa lampor, energispara genom att sänka temperaturen inomhus eller förebereda den ultimata dämpade belysningen inför filmkvällen.

Efterfrågan på styr- och regleringsteknik har ökat kraftigt och just nu satsar Wikmans på just området smarta hem – KNX. KNX används främst vid nybyggnationer men frågor kring energibesparande och andra intelligenta lösningar är aktuellt även i redan befintliga bostäder. KNX är attraktivt då det är en öppen standard som gör det möjligt för olika elektriska komponenter i fastigheten att kommunicera via samma språk.

Läs mer här

Prata med Magnus som är vår projektledare för svagström när du vill veta mer:
018-16 92 78
magnus.juremalm@wikmansel.se

Är ditt hem elsäkert?

Elanläggningar åldras precis som allt annat i ett hus. Ju fler år som går, desto större risk att något händer med din anläggning som kan leda till allvarliga skador och i värsta fall att någon förolyckas. Har elinstallationen i din bostad passerat bäst-föredatum? Tänk också på att nya elinstallationer som är felaktigt utförda kan vara förödande för liv och egendom.

EIO Eltest

2450

sek

Inklusive moms

Läs mer om EIO Eltest/Elbesiktning.

Vi söker service elektriker.

Wikmans är ett gäng eltekniker och problemlösare som har väldigt roligt på jobbet. Wikmans har numera samma ägare som JÖTA. Tillsammans har vi breddat vårt erbjudande för att bli specialister på både privatkunder och företag.

Som servicelektriker hos oss ser vi självklart att du följer de lagar, avtal, normer och säkerhetsbestämmelser som finns. Förutom det vill vi gärna att du:

– bidrar med en god kraft på arbetsplatsen.
– har lätt att kommunicera med kunder och medarbetare.
– känner engagemang för projektet.
– är bra på dokumentation och överlämning.

Vill du vara med?
Skicka din ansökan eller fråga till Johan Öjdahl:
johan.ojdahl@jota.se

Kopparskrot blev uppskattad julgåva.

Tidigare har pengarna från skrotförsäljningen gått till en gemensam fest. Nu skänker Wikmans tekniker i stället pengarna till välgörande ändamål. I år är det Barncancerföreningen som får 8 000 kronor till sin verksamhet.

– Det känns fantastiskt bra när lokala företag vill stödja vår verksamhet och det känns ännu mer i hjärtat då vi fick höra att initiativet kommer från teknikerna på Wikmans. Vi är väldigt tacksamma för den här donationen, säger Olof Frode, föreningsinformatör på Barncancerföreningen i Mellansverige.

Barncancerföreningen har – precis som Barncancerfonden – inget finansiellt stöd från stat, kommun eller landsting och är helt beroende av donationer från företag och privatpersoner.

Barncancerföreningen

Barncancerföreningens informatör Olof Frode, t v på bilden, fick en check på 6 889 kronor från Mathias Lindstedt, tekniker på Wikmans och ordförande i fackklubben.